RichWell Infaq Ramadan 2023

"Nabi SAW adalah yang paling dermawan dan beliau lebih dermawan pada bulan Ramadan, saat beliau ditemui Jibril untuk membacakan kepadanya Al-Quran. Jibral menemui beliau setiap malam pada bulan Ramadan, lalu membacakan kepedanya Al-Quran. Rasulullah SAW ketika ditemui Jibral lebih dermawan dalam kebaikan daripada angin yang berhembus."

(HR Bukhari & Muslim)


Umat Islam dengan penuh semangat menanti kedatangn bulan Ramadan dengan harapan menerima pengampunan dari Allah SWT dan ganjaran pahala yang berlipat ganda. Justeru, kita umat Islam akan rugi jika kita tidak memanfaatkan peluang ini untuk menggandakan amalan dan kebaikan bulan yang penuh barakah ini.

Semasa bulan Ramadan, ambil kesempatan daripada peluang untuk mendapat keampunan dan rahmat Allah SWT Antara amalan-amalan yang boleh dilakukan sepanjang bulan ramadhan ini adalah : -

  1. Bersahur 
  2. Membanyakkan doa 
  3. Beramal semasa Ramadan 

Ayuh lakukan Infaq Ramadan anda bersama Richwell. Semoga Sedekah Ramadan tuan/puan ini mampu membantu mereka di Malaysia, Indonesia, Syria, Turkiye, Mekah dan Madinah untuk menyambut Ramadan dengan gembira. Ayuh raikan Ramadan bersama mereka.


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Sumbangan RM50
Sumbangan RM100
Sumbangan RM500
Sumbangan RM1,000
Sumbangan RM5,000
Sumbangan RM10,000
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG